Mimmitkin remppaa

Raksaa & Fiksaa -podcast: Jakso 20

Julkaistu 18.04.2024Päivitetty 19.04.2024
Nata Salmela ja Ronja Rohm

Nata Salmela ja Ronja Rohm

Remontointi, se kiehtova seikkailu kodin parissa, on hienojen somekuvien takana paljon enemmän. Tämän todistavat Raksaa & Fiksaa kakkoskauden viimeisimmässä jaksossa juontaja Nata Salmela ja hänen vieras, asuntosijoittaja Ronja Rohm. Yhdessä he avaavat jaksossa rehellisesti remontoinnin karut kasvot. Lisäksi Salmela keskustelee jaksosssa turvallisesta remontoinnissa kaupallisen yhteistyökumppanin Sievi Jalkineiden myyntipäällikön Markku Heikkilän kanssa.

Jakson alussa parivaljakko Salmela ja Rohm keskustelevat remppaamiseen kyllästymisestä ja Salmela nostaa esiin remontoinnin vaativuutta. Tuttua remontoinnissa on molemmille voimien hupeneminen, niin fyysisten kuin henkistenkin, joka liittyy paitsi itse työskentelyyn myös aikatauluttamiseen, koordinointiin ja budjetin hallintaan.

Rohm korostaa, että tehdessä tapahtuu myös virheitä, joita sattuu kaikille. Hän tuo esille myös konkreettisia esimerkkejä epäonnistuneista projekteista, kuten vinyylilattian asentamisesta ilman asianmukaista puhdistusta, minkä seurauksena koko lattia piti purkaa tai putken jäätymisestä uudiskohteessa, jossa joulun sai viettää rakenteita purkaen.

Vaikka virheitä sattuu, Salmela vakuuttaa, että kaikki on korjattavissa joko ajalla tai rahalla. Hän pohtii jaksossa, mikä motivoi jatkamaan eteenpäin ja painottaa merkityksellisyyden tärkeyttä. Rohm tuo keskusteluun omistajuuden merkityksen ja huomauttaa, että omistetun asian huolenpito korostuu.

Keskustelu laajenee koskemaan myös rakennusalaa kokonaisuutena, joka on miesvaltainen, vaikka suurin osa ostajista onkin naisia. Tämä voi parivaljakon mukaan asettaa haasteita, jotka on otettava huomioon erilaisten tarpeiden huomioimisessa.

Lopuksi Salmela ja Rohm puhuvat yritystensä tuloksista sekä asuntojen ja kiinteistöjen merkityksestä vaurauden lähteenä. He korostavat omistamisen kannustavaa vaikutusta ja mahdollisuuksia, joita asunnot tarjoavat taloudellisesti.

Kuuntele jaksosta mikä oli molempien pahin rakennusprojekti, jossa meinasi tulla seinä vastaan ja miksi? Kuuntele myös Rohmin vinkit miten remontoinnissa mokatessa pääsee asiasta yli.

Terveys on ensiarvoisen tärkeää: lähde liikenteeseen turvajalkineilla

Rakentamisessa ja rakennustyömailla turvallisuus on ensisijaisen tärkeää, ja yksi keskeinen osa sitä ovat laadukkaat työvaatteet ja erityisesti turvajalkineet. Tämä on jakson toisena keskustelunaiheena, kun juontaja Salmelan vieraaksi saapui myyntipäällikkö Markku Heikkilä Sievin Jalkineesta.

Keskustelu lähtee liikenteeseen Salmelan kysymyksestä siitä, miten työmaalla tulisi pukeutua. Heikkilä korostaa erityisesti kengän pohjan pidon tärkeyttä. Heikkilä muistuttaakin, että ominaisuuksien lisäksi itse turvallinen tekeminen ulottuu töiden lisäksi myös kotiin ja kodin ympäristössä touhuamiseen:

– Työturvallisuus ei ole vain työpaikalla tapahtuva asia, vaan se tulisi huomioida myös kotona ja arjessa, esimerkiksi pihatöissä. Ei tule aina välttämättä mieleen kotona touhutessa, että vahinko se on kotonakin ja sairasloma on yhtä pitkä kuin töissä. Turvajalkineet voivat pelastaa paljon, Heikkilä muistuttaa.

Salmela korostaakin miten arkiseksi turvajalkineiden käyttäminen on voi muodostua, kun tavaksi on muodostunut laittaa turvajalkineet vaikkapa huonekaluja tai raskaampia tavaroita siirtäessä.

<p data-block-key="twtf2">Markku Heikkilä ja Nata Salmela</p>
Markku Heikkilä ja Nata Salmela

Salmela ja Heikkilä keskustelevat jaksossa myös jalkineiden valmistamisesta ja kehittämisestä. Valmistaminen paljastuu yllättävän paljon käsityötä vaativaksi prosessiksi. Turvajalkineetkin kehittyvät jatkuvasti ja yhtenä esimerkkinä on Sievin BOA™-kiristysmenetelmä, joka mahdollistaa kengän kiristämisen tai löysäämisen ilman hanskojen poistamista. Heikkilä korosti innovaatioiden syntymisen lähtevän asiakkaiden haasteista ja tarpeista.

Sievillä on pitkä 60 vuoden historia turvajalkineiden valmistajana. Sievi-turvajalkineet valmistetaan pääosin Suomessa, ja niitä viedään paljon Skandinavian markkinoille. Sievi-turvajalkineet edustavat korkeaa laatua, turvallisuutta ja pitkää historiaa suomalaisessa työturvallisuudessa.

Kuuntele jaksosta Sievin myyntipäällikön Markku Heikkilän vinkki miten löytää sopivin turvajalkine ja millainen esimerkki juontaja Nata Salmelalta löytyy turvajalkineiden varpaita pelastavasta roolista.

Klikkaa kuuntelemaan

Kuuntele Raksaa & Fiksaa -podcastin jakso alta ja nappaa parhaat vinkit oman remonttisi toteuttamiseen. Muista terveytesi niin rempatessa kuin töissä huolehtimalla työturvallisuudesta esimerkiksi Sievi turvajalkineilla.

Ei muuta kuin korvanapit korvaan ja lähde mukaan remonttiseikkailuun! Raksaa & Fiksaa -podcastin toinen tuotantokausi on kuunneltavissa Spotify -palvelussa.