Vauraaksi remppaamalla

Raksaa & Fiksaa -podcast: Jakso 11

Kaupallinen yhteistyö Oras Oy
Julkaistu 05.02.2024Päivitetty 15.02.2024
Raksaa & Fiksaa -podcast – Kausi 2: Jakso 1

Nata Salmela & Andrei Koivumäki

Raksaa & Fiksaa -podcastin toinen tuotantokausi lähtee liikenteeseen, kun Nata Salmela ja hänen vieraansa kiinteistöalan yrittäjä Andrei Koivumäki puhuvat asuntosijoittamisesta ja tavasta remontoida asuntoja. Jaksossa Salmela keskustelee myös kaupallisen yhteistyökumppanin, hana- ja suihkutuotteita valmistavan Oraksen, myyntiedustajan Juhani Karhulan kanssa kosketusvapaiden hanojen arkea helpottavista ominaisuuksista.

Koivumäki avaa muun muassa miksi hän halusi valita nimenomaan parkettilattian ensimmäiseen kotiinsa muiden asunnon ominaisuuksien ollessa toissijaisia. Päättäväisyys ja rohkea tapa edetä uusia asioita kohti ovatkin Koivumäen mukaan tärkeää ja virheiltä aina ei ole voinut välttyä, kuten ensimmäisen sijoitusasunnon remontoinnin kohdalla.

– Ensimmäisessä kämpässä ei ollut pyykinpesukoneelle paikkaa kylpyhuoneessa, koska sähköpistoke ja liitäntä jäivät toteuttamatta, kun ei tullut huomattua ohjeistaa tekijää. Ei tullut sitten hankittua pyykinpesukonetta lainkaan, Koivumäki naurahtaa.

Tarina jatkuu Koivumäen ensimmäisestä sijoitusasunnostaan kohti nykyhetken tilannetta sijoitusasuntojen suhteen sekä Salmelan ja Koivumäen keskustellessa omien lapsuusmuistojen vaikutuksista nykyiseen tapaan remontoida asuntoja omanlaisikseen.

Mutta tekeekö Koivumäki eri valintoja sijoitusasuntoihin kuin omaan kotiin? Kuuntele jaksosta myös millaisessa kodissa hän itse asuu ja millainen on Koivumäen tulevaisuuden unelmakoti. Tutustu myös tärkeimpään vinkkiin, jonka hän antaa asuntojaan remontoiville.

Kosketusvapaat hanat helpottavat arkea

Jakson toisena vieraana on kaupallinen yhteistyökumppanin, hana- ja suihkutuotteita valmistavan Oraksen, myyntiedustaja Juhani Karhula. Salmela nostaakin heti keskustelun alkuun kuinka Suomesta löytyy innovatiivisia ratkaisuja, joita pidetään täällä itsestäänselvyyksinä – kuten yksiotehana eli hana, josta voi yhdellä kädellä säätää kuuman ja kylmän veden sekoitusta itselle ja tarpeen sopivaksi. Oras on yksi edelläkävijä ja innovatiivinen perinteinen perheyritys, joka jatkaa tätä kehityskulkua.

Karhulan mukaan erityisesti turvallisuus ja helppous ovat keskiössä, kun uusia tuotteita kehitetään. Tuoreimpana kehityksen kohteena ovat erityisesti kosketusvapaat hanat, jotka vapauttavat ja helpottavat arkea – turvallisuutta unohtamatta – niin lapsiperheiden kuin muidenkin asujien kohdalla. Salmelan perheessä on asia myös huomattu.

<p data-block-key="kydsf">Juhani Karhula &amp; Nata Salmela</p>
Juhani Karhula & Nata Salmela

– Meillähän on ollut Oraksen kosketusvapaat hanat käytössä omassa talossa jo pari vuotta. Ollaan oltu äärimmäisen tyytyväinen niihin. Erityisesti lasten on ollut hirveän helppo pestä käsiään sekä keittiössä, kun tekee sottaista asiaa. Milloin kädet on rasvassa tai milloin kastikkeessa, niin siinä se on tosi näppärä, Salmela kertoo.

Karhula korostaa myös kosketusvapaiden hanojen turvallisuutta:

– Hana estää automaattisesti kuuman veden syötön, jos esimerkiksi kylmän veden syöttö katkeaa jostain syystä. Kätensäkin voi polttaa vahingossa, jos kääntää lämmönsäätövipua liian kuumalle – tämänkin pystyy säätämään kosketusvapaassa hanassa.

Jaksossa huomiota saa myös Salmelan ja Karhulan keskustelussa Suomeen juurtunut käsisuihkun eli bideesuihkun käyttö. Kosketusvapaiden hanojen ansiosta myös käsisuihkun sijoittelu helpottuu, kun bidee toimii ilman hanan avaamista käsin. Vettäkin säästyy huomaamatta Salmelan ja Karhulan mukaan, kun hanoissa on kuitenkin aika-asetus, minkä jälkeen veden tulo katkeaa automaattisesti.

Oras tuo uusia tuotteita jatkuvasti markkinoille ja yhtenä mahdollisuutena on hybridihana, joka antaa mahdollisuuden valita tavalliseen tapaan veden lämpötilan itse. Samalla kuitenkin kädet pystyy pesemään kosketusvapaasti. Oraksen valikoimasta löytyykin laadun lisäksi visuaalisesti ja sisustuksellisesti monipuolinen valikoima erilaisia tuotteita joka kotiin ja tarpeeseen.

Klikkaa kuuntelemaan

Kuuntele Raksaa & Fiksaa -podcastin jakso alta ja nappaa parhaat vinkit oman remonttisi toteuttamiseen. Äläkä unohda käydä Oraksen sivuilla, kun haet kotiisi arjen helppoutta hana- ja suihkutuotteiden osalta!

Ei muuta kuin korvanapit korvaan ja lähde mukaan remonttiseikkailuun! Raksaa & Fiksaa -podcastin toinen tuotantokausi on kuunneltavissa Spotify -palvelussa.

Oras Oy