Remontointi lapsiperheessä ja huvila kuntoon!

Raksaa & Fiksaa -podcast: Jakso 12

Kaupallinen yhteistyö Valokuitunen Oy
Julkaistu 18.02.2024Päivitetty 26.02.2024
Nata Salmela ja Julia Thuren

Nata Salmela ja Julia Thurén

Miten lapsiperheessä voitaisiin toteuttaa remontointi? Kannattaako remontointi kun vilkas arki kuluttaa tiloja huoneessa kuin huoneessa? Uusimmassa Raksaa & Fiksaa -podcastin jaksossa keskustellaan edellä mainittujen asioiden lisäksi myös netin – ja etenkin sen nopeuden – merkityksestä kodin arjessa ja etätöiden sujuvuudessa.

Nata Salmelan vieraaksi saapuu kirjailija ja vaikuttaja Julia Thurén, joka kertoo lapsiperheen näkökulmasta remontointiaikeistaan sekä vapaa-ajanasuntonsa huikeaa, mutta tyyristä remontointitarinaa. Jaksossa Salmela keskustelee valokuituyhteyksistä jakson kaupallisen yhteistyökumppanin Valokuitusen myyntipäällikön Joonas Laraksen kanssa.

Remontointi lapsiperheessä – milloin toteuttaa ja kannattaako se edes?

Jaksossa Salmela ja Thurén keskustelevat miten pintojen remontointi – tai remontoimattomuus – vaikuttaa lapsiperheen arkeen. Thurén selvittää omaa näkökulmaansa miksi remontoinnin kiirehtiminen ei ole ollut olennaisin asia.

– Joku nurkka saa ja voi olla hieman rempallaan. Haluan viimeisen päälle olevia toteutuksia, jolloin en kestäisi sitä tunnetta tuhoavatko nämä lapset tämän vai ei. Joskus laiskuus on hyvä filosofia, Thurén kertoo.

Myös lapsiperheen kiireinen arki voi aiheuttaa hankaluuksia remontoinnin toteuttamiselle. Thurén perheineen järjestivät kuitenkin pintojen päivittämisen, kun olivat kotoa poissa. Pintojen maalaamisella oli paljon positiivisia vaikutuksia, kun fiilis kotona parani. Lapsetkaan eivät saaneet mieleensä töhriä pintoja samalla tavalla kuin ennen remonttia.

Salmela ja Thurén ovat samaa mieltä, että asunnon remontointi on osa asunnon kunnossapitoa. Sen voi kuitenkin myös voi pilkkoa osiin.

– Kaikkea ei tarvitse saada kerralla valmiiksi, vaan voi aloittaa yksi projekti kerrallaan, Salmela toteaa.

Jaksossa keskustellaan myös Thurénin uskomattomasta vapaa-ajanasunnon remontointitarinasta. Lähtökohta oli haastava, kun 76 vuotta vanha hirsihuvila alkoi ränsistyä käytön puutteesta. Yhden lavuaarinkin kohdalla vesi ei mennytkään putkeen vaan rakenteisiin. Ei ollut siis yllätys, kun joistakin osista rakennusta löytyi hometta.

Kuuntele Thurénin koko huikea tarina huikea rakennuksen kaihoisasta ja surumielisestä remonttistartista aina unelmahuvilaksi, jossa järjestetään niin rapujuhlia kuin tehdään etätöitä. Kuuntele myös miten erikoisesti huvilan vajan katto oli korjattu sekä mistä Thurén vielä haaveilee huvilallaan ja kodissaan. Mitä Salmela antaa vastauksena Thurénin kysymykseen siitä, että kannattaako 10 vuotta sitten rempattua kämppää lähteä tuunaamaan myyntiä varten? Se selviää kuuntelemalla.

Näin hoidat yhden huolen pois: Valokuitu – nopea ja toimintavarma nettiyhteys

Mikä on usein ensimmäisiä tehtäviä listalla, kun muutetaan uuteen kotiin? Kyllä vaan – internetyhteys. Nykyisin nopea internetyhteys on kodin perustarve, kun jopa kodinkoneet ja telkkarit hyödyntävät nettiyhteyksiä. Puhumattakaan sujuvasta etätyöstä, kun internetyhteys toimii tilanteessa kuin tilanteessa vakaasti ja erityisen nopeasti.

Salmela kertoo omaa tarinaansa, kun perheen paritalon toiseen asuntoon oli hankittu todella nopea internetyhteys eli valokuitu, mutta Salmelan asuntoon ei. Mitäs on tehtävissä kyseisessä tilanteessa? Vastauksen antaa jakson kaupallisen yhteistyökumppanin Valokuitusen myyntipäällikkö Joonas Laras.

Jaksossa käsitellään myös tilannetta, kun tuleekin eteen muutto maalle, mutta yhteyksiä ei ole valmiiksi tarjolla. Valokuitu on kuitenkin saatavilla myös harvempaan asutulle alueelle. Samassa on hyvä tiedustella naapuruston halukkuutta hankkia nopea nettiyhteys, jolloin alueelle tuotavasta valokuituyhteydestä pääsee nauttimaan useampi.

<p data-block-key="z8vh7">Nata Salmela ja Joonas Laras</p>
Nata Salmela ja Joonas Laras

Laras antaa myös vastauksen siihen mitä tapahtuu, kun valokuitu toteutetaan kotiin. Laras korostaa myös valokuidun asennettavuutta kohteeseen kuin kohteeseen:

– Valokuidun asentamiselle ei juuri ole esteitä. Kodilta ei edellytetä mitään toimenpiteitä. Asfaltti, nurmikko, kivetys eli mikä tahansa pintamateriaali poistetaan, kun maahan kaivettava suojaputkessa oleva valokuitukaapeli asennetaan. Puskat otetaan talteen ja asennetaan takaisin paikalle. Paikat jäävät samanlaisiksi kuin ennenkin – joissakin tapauksissa jopa paremmaksi kuin aikaisemmin, Laras kertoo.

Maahan asentaminen luo pohjan valokuidun pomminvarmalle toiminnalle, kun johdot ovat kaivettu maahan. Valokuitu on myös saatavilla kaikille asunnoille varsinaisesta kodista vapaa-ajanasuntoihin.

Laras antaa vastauksen podcastissa myös siihen, että milloin on teknisesti paras aika toteuttaa valokuidun asennus ja vaatiiko valokuitua huoltoa. Vastauksen saa myös siihen, mitä tarkoittaa Valokuitusen avoin valokuitu.

Laras korostaa, että valokuitu on yksinkertainen asia, mutta paljon arkea helpottava vauvasta vaariin. Huolia voi olla jo tarpeeksi, mutta valokuidulla voidaan pyyhkäistä yksi pois. Kuuntele lisää podcastista!

Klikkaa kuuntelemaan

Kuuntele Raksaa & Fiksaa -podcastin jakso alta ja nappaa parhaat vinkit oman remonttisi toteuttamiseen. Pidä Valokuitusen vaivaton, varma ja nopea valokuituyhteys mielessä, kun valitset nettiyhteyttäsi kotiisi!

Ei muuta kuin korvanapit korvaan ja lähde mukaan remonttiseikkailuun! Raksaa & Fiksaa -podcastin toinen tuotantokausi on kuunneltavissa Spotify -palvelussa.

Valokuitunen Oy